Първи тийзър трейлър на „Morbius“ с Джаред Лето

0 views
0%

От известно време насам знаем, че Sony имат намерение да направят собствена „Спайдър-мен вселена“ и докато студиото работи усилено по „Венъм 2“ и все още неозаглавеният трети филм за Паяка, днес имаме възможност да видим първи кадри от друг интересен проект – „Morbius“ („Морбиъс”).

Сигурно доста от вас се чешат по главите, чудейки се кой пък е този супер-герой? Отговорът се състои в няколко части: Героят се появява за пръв път в брой 101 на „The Amazing Spider-Man” през октомври, 1971 година, където д-р Майкъл Морбиъс е биохимик, който се опитва да се излекува от рядка болест на кръвта. В процеса на търсене на лек Морбиъс претърпява инцидент и се превръща във вампир и един от най-популярните злодеи на Спайдър-мен. В моментите, в които успява да овладее жаждата си за кръв, Морбиъс е по-скоро анти-герой и в много случаи е помагал на Спайди да хване други, по-опасни злодеи.

Кадър от алтернативния край на „Блейд“, където за пръв път виждаме Морбиъс

Кадър от алтернативния край на „Блейд“, където за пръв път виждаме Морбиъс

Друг важен акцент към героя е, че опити за интродукцията му на големия екран датират още през далечната 1998 година в първия „Блейд“, където в алтернативен край на филма героят на Уесли Снайпс вижда човешки силует на далечен покрив, загатвайки за бъдещ двубой помежду им. Идея, която така и не се осъществява в бъдещите филми за Блейд и оттогава до днес е имало доста опити за правене на филм за Морбиъс. Няма да ви натоварваме с повече информация, но сметнахме, че е важно да се запознаете с героя и връзката му със Спайдър-мен, преди да гледате трейлъра. И като говорим за клипа – вижте за какво става въпрос и после ще коментираме.

Изглежда прилично като за първи трейлър. Все още се опитваме да забравим интерпретацията на Жокера на Джаред Лето и изглежда тук той е подбрал по-добра за него роля. Визуално нещата са 1:1 с „Венъм“ и изглежда за пореден път Sony нямат намерение да навлязат в R-rated територия, която героите изискват. Въпреки това виждаме интересни кадри с трансформацията на героя и уменията му (очеизваден реверанс към Nightcrawler от „Х-Мен“) и доста добри протези във финалния кадър, които превръщат Лето в достоверно пресъздаване на героя спрямо комикса. Ще изчакаме да видим следващ трейлър преди да раздаваме присъди понеже това се води тийзър и нямаме идея нито какви злодеи ще има, нито каква е основната идея на филма, освен да ни запознае с героя.

Няколко интересни откъса, които може да видите долу наблягат на това, че Морбиъс технически е част от Киновселената на Марвел (MCU) – в единия виждаме графит на Спайдър-мен с надписа „убиец“ на него, което е директна връзка с финала на „Далеч от дома“, докато във финалния кадър от трейлъра виждаме отново Майкъл Кийтън в ролята на Ейдриън Тумбс / Лешояда от „Завръщане у дома“. Това автоматично повдига и въпроса дали Sony наистина целят да изправят Спайди срещу Злокобната Шесторка от комиксите? Доста силни препратки, които накараха и интернет пространството да изригне в спекулации дали филмът наистина ще е интегрален за MCU или връзките са по-скоро намигвания към публиката. Екипът ни залага на първия вариант, но тепърва предстои да видим филма и ще разберем.

Morbius“ („Морбиъс”) е режисиран от Даниел Еспиноса („Safe House”, „Life”), а в главните роли ще видим Джаред Лето, Мат Смит, Джаред Харис и Адрия Арьона. Премиерата на филма е насрочена за 31 юли, 2020 година.

morbius-img02-20200112 morbius-michael-keaton-vulture

Related videos

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *