Обявиха пълния актьорски състав на сериала „Властелинът на пръстените“

0 views
0%

Маркела Кавена

Маркела Кавена

Месец преди началото на продукцията, след съвсем леко сътресение (предвид мащабите на проекта), изразяващо се в напускането на актьора Уил Полтър и замяната му с Робърт Арамайо (рокада, която, за съжаление, не успяхме да отразим), основното ядро на актьорския състав на амбициозния сериал на Amazon „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“) вече е събран и дойде време да бъде обявен.

Към вече споменатия Робърт Арамайо и Морвед Кларк, която ще влезе в ролята на младата Галадриел, се присъединяват Оуен Артър, Назанин Бониади, Том Бъдж, Исмаел Круз Кордова, Ема Хорват, Маркела Кавена, Джоузеф Моул, Тайро Мухафидин, София Номвети, Меган Ричардс, Дилън Смит, Чарли Викърс и Даниел Уейман. Все още няма информация кой в каква роля влиза и дали те ще са специално създадени за сериала или ще са познати на почитателите на Толкин, както е Галадриел.

the-lord-of-the-rings-amazon-cast

При все че някои от тези актьори сме гледали тук-там, това определено не са най-известните имена, което лично на нас ни допада (даже смятаме, че така е по-добре), но все пак си мислим, че една звезда, която да се явява „гравитационен център“, няма да се отрази зле на сериала.

Ето какво казват шоурънърите и основни сценаристи Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей в официалното прессъобщение, в което бяха обявени имената на актьорите:

След като предприехме широко глобално търсене, най-накрая се радваме да разкрием първата група блестящи изпълнители, които ще вземат участие в сериала „Властелинът на пръстените“ на Amazon. Тези изключително талантливи жени и мъже са нещо повече от наши актьори: те са най-новите членове на едно непрекъснато разрастващо се творческо семейство, което в момента работи неуморно, за да съживи наново Средната земя за феновете и публиката по целия свят.

Припомняме, че действието на сериала „Властелинът на пръстените“ ще ни отведе във Втората епоха – период от 3 441 години, който започва след прокуждането на първия мрачен владетел на Арда Мелкор (Моргот) в Пустотата. Втората епоха е и периодът, в който са изковани Пръстените на Силата, както и всевластният Единствен пръстен. Това е и епохата на възхода и падението на Нуменор – златните години на хората (Арагорн е пряк потомък на кралската линия на Нуменор). Тя завършва с падането на Саурон и разгромяването на армията му от последния съюз между хората и елфите – събития, разказани в пролога на филма „Задругата на пръстена“.

Режисьор на първите два епизода на „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“) ще бъде Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“), който е и изпълнителен продуцент заедно с Белен Атиенса. Към Пейн и МакКей в разширения екип от сценаристи се включват и Дженифър Хъчисън („Breaking Bad“), Брайън Когман („Игра на тронове“), Джейсън Кейхил („Семейство Сопрано“) и др. Пълният творчески състав може да видите тук.

В очакване сме на още новини около проекта.

Related videos

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *